donderdag 16 maart 2017

Holi in Bangalore

Afgelopen weekend werd er een groot Hindoefeest gevierd in India. Het had te maken met het begin van de lente. Dit feest duurt 3 dagen waarbij de laatste dag het grootste is. Samen met Marleen ben ik naar Bangalore gereisd om dit feest mee te maken. We hebben van te voren een sleeperbus geboekt.
Dit is een bus met echt alleen maar bedden, waarom hebben we dit in Nederland niet? Ik kon dus gewoon de hele nacht ‘lekker maar hobbelig’’ slapen! Aangekomen in Bangalore zijn we gelijk naar het hotel gegaan en een uurtje later kwamen de andere pedagogiek studenten die ook stage lopen in India, maar dan in een andere plaats. Met z’n 7e gaan we dit weekend doorbrengen.
We hebben besloten om eerst te ontbijten, want overal waar je komt vragen de mensen of je al gegeten hebt. Het is te vergelijken dat je in Nederland aan iemand vraagt hoe het met die persoon gaat. Daarna hebben we ons klaargemaakt voor het feest! Allemaal gekleed in witte jurkjes en shirts zijn we op pad gegaan. Tijdens het feest wordt namelijk met poederverf gegooid.
Het feest zelf viel een klein beetje tegen. Er was hooguit 100 man aanwezig, maar die hadden zeker plezier voor 1000! Na wat verf op elkaar gegooid te hebben en eindelijk weer Engelstalige muziek te hebben gehoord, hebben we met z’n alle een lekker Indiaas biertje gedronken, het was tenslotte een feestje!
Moe en voldaan zijn we aan het begin van de avond weer naar ons hotel teruggereisd en hebben lekker avond gegeten.

De 2e dag in Bangalore zijn we met z’n alle op pad gegaan om de stad te verkennen. We hadden de avond van te voren de lonely planet uitgepluisd om alle leuke plaatsjes in Bangalore te vinden. Alles lag redelijk dicht bij elkaar dus zijn we te voet op pad gegaan. We hebben een oud Fort gezien en ik ben hier mijn eerste tempel naar binnen gegaan en heb een ritueel daarvan bijgewoond. Erg vreemd met water wat je moet drinken (heb ik maar niet gedaan aangezien het water hier niet heel erg schoon is) en blaadjes die je op kunt eten. Maar zeker een bijzondere ervaring! S ‘middags hebben we heel bijzonder geluncht bij een beroemd restaurant in Bangalore. Hier konden we eerst een menu bestellen en kregen daarna we een tafel toegewezen, vervolgens werden er allemaal gerechten gebracht die we konden eten. Dit was een erg lekkere en leuke ervaring omdat we nu gerechtjes konden proeven die we anders niet snel zouden bestellen.
S ‘avonds wilden we een keer iets anders eten dan rijst of dosa (een soort pannenkoek met
saus/sambar die we ook al het hele weekend naar binnen aan het werken waren) dus besloten we lekker Italiaans te gaan eten! Dit was een heel luxe restaurant met de heerlijkste pizza’s en pasta’s! Dit was ook onze duurste maaltijd tot nu toe, want we hebben per persoon wel voor 20 hele euro’s gegeten haha! Normaal gesproken kun je hier in India makkelijk voor €3 - €5 per persoon een hele maaltijd eten.


De laatste dag in Bangalore stond op de planning om naar de Nandi Hills te gaan, maar vanwege tijdsnood en taxi’s die ons niet naar de eindbestemming wilden brengen zijn we naar een grote shoppingmall geweest. Wij kenden dit natuurlijk al een beetje omdat er in Chennai ook een zit, maar de andere 5 mede-studenten hebben hun ogen uitgekeken en waren ook heel blij weer even in een ‘westerse wereld’ te zijn met bekende winkels. Die avond/nacht ben ik weer met een sleeperbus terug naar Chennai gegaan. Dit zijn echt handige bussen, je kunt er alleen niet naar de wc wat dan weer een minpuntje is.
In Chennai was het ook nog een uitdaging om thuis te komen. Een man van een riksja sprak ons aan en nadat we het adres hadden verteld, laten zien op mn telefoon en een prijs hadden afgesproken gingen we terug naar huis (dachten we). We werden dus op een totaal verkeerde plek afgezet en daar gingen we dus niet mee akkoord. Nadat onze chauffeur aan andere mensen de weg had gevraagd kwam hij erachter dat het nog wel een stukje rijden was en dat de prijs niet meer overeen zou komen met wat we hadden afgesproken. Hier begon hij moeilijk over te doen omdat hij dacht dat hij veel geld zou verdienen door deze twee buitenlanders even weg te brengen. Na veel gezeur heeft hij ons toch weggebracht en hebben we hem 100 roepie extra gegeven (dit was volgens hem nog steeds te weinig) en zijn we snel naar huis gelopen.
Het was inmiddels al 6 uur s 'ochtends en de kinderen waren al wakker en super blij ons weer te zien! ze kwamen op ons afgestormd, hielden onze handen vast en lieten niet meer los. Dat was echt een warm welkom!

Het was een heel gezellig weekend, en het volgende uitje met z’n 7e staat al weer gepland! Op naar Kerala!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten