zondag 12 februari 2017

Eerste week in India!

Afgelopen donderdag ben ik samen met Marleen aangekomen in India na een vliegreis van ongeveer 10 uur met een overstap in Dubai. We werden met de auto van het vliegveld opgehaald door een medewerker van het project Karunalaya.
Deze reist duurde ongeveer een uur omdat het een druk tijdstip van de dag was. Dit was een vrij enge ervaring omdat niemand een vaste plek heeft op de weg. Iedereen toetert naar elkaar (ik denk om te laten weten dat ze er langs willen) en rijden ze links en rechts om elkaar in te halen.

Eenmaal aangekomen op bij Karunalaya werd ik heel vriendelijk opgevangen door het personeel en de directeur. De koffers werden naar boven gebracht en we kregen een ontbijtje. Natuurlijk was dit gewoon rijst met heel veel kruiden en specerijen. Ik merkte gelijk aan mijn maag dat we dit in Nederland niet gewend zijn.

De jongens zijn overdag tussen half 9 en half 5 op school. Waardoor we veel vrije tijd hebben, dit gaf ons de eerste paar dagen de tijd om lekker uit te rusten en te wennen aan alle Indiase gewoontes. Ik kwam er al snel achter dat iedereen overal de tijd voor neemt. Het vegen van de stoep kan bijvoorbeeld best 3 uur duren. In het weekend zijn de meeste jongens vrij. Afgelopen zaterdag hebben we een heel scouting ritueel meegemaakt. Dat lijkt soms best op de Nederlandse versie zoals het aanleren van bepaalde knopen. Toch hebben ze hier meer een hiƫrarchie en moeten de kinderen luisteren naar een scouting leider. Ze zijn deze dag begonnen met het heisen van de vlag en sloten deze af door deze weer naar beneden te halen.
Zondag is een beetje een vrije dag. De jongens moeten s'ochtends alles schoonmaken maar s'middags is het playtime. Ze mogen dan verschillende bordspelletjes spelen zoals halli galli, schaken of mikado en ze spelen voetbal.

Marleen en ik zijn samen met de vrouw van de directeur op pad geweest om de echte Indiase kleding te kopen! (te zien op de foto). We kregen gelijk veel reacties van de kinderen dat we er mooi uitzagen.

Het Indiase eten is voor mij wel even wennen. 3x per dag rijst of rijstnoodles (normaal eet ik dus nooit rijst). Hier gooien ze ook nog eens veel kruiden en specerijen in. Gelukkig houden ze er op het project rekening mee en krijgen we niks opgeschept van het spicyfood en vragen ze elke keer na het eten of het goed was en niet te pittig. Als we het pittig vinden krijgen we een banaantje voor onze buik :)

3 opmerkingen:

  1. Hoi Bo, jullie zien er heel kleurrijk uit. Mooi!
    Waar zitten jullie in India, welke deelstaat of dichtstbijzijnde grote stad? Leuk om je zo te kunnen volgen. Groetjes, Jan Bart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jan Bart, dankjewel! We zitten in de staat Tamil Nadu en de stad Chennai (ook wel Madras genoemd)

    BeantwoordenVerwijderen